•  Fri frakt över 899 kr
  •  Snabba leveranser 
  •  365 dagars öppet köp
  •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år

Billiga stödstrumpor dam & herr online

Hos oss hittar du ett brett sortimen av stödstrumpor året om med snabba leveranser till riktigt bra priser! Stödstrumpor är bra att använda om man vill öka blodcirkulationen i fötterna och benen. Det finns fyra olika kompressionsklasser inom stödstrumpor. Nedan kan du läsa vilken klass som passar dig bäst.

Klass 1:  Är den minsta kompressions klassen 15-21 mm Hg och används vid trötta och svullna ben. Förebygger proppar i benen i samband med långa resor och efter operation. Bra stödstrumpor till gravida. 

Klass 2:  Denna klass bör du rådfråga och kontakta vården innan du köper denna klass 23-32 mm Hg t.ex. efter kirurgi för kronisk venös insufficiens, svåra åderbråck, flebit, lymfödem efter blodpropp eller svåra trötthetssymtom i benen.

Klass 3: Med en mycket hög kompression med 34-46 mm Hg.

Stödstrumpor i klass 3 är medicinska med mycket hög kompression. Köper man stödstrumpor i denna klass skall man följa läkarens rekommendationer som kräver noggrann mätning av benen så att man får exakt storlek till sina ben.

Stödstrumpor är mycket populärt bland människor som går mycket inom arbetet t.ex sjukvårdspersonal. Man rekommenderar även vid flyg, tåg och bilresor där man sitter stilla längre tid så är det bra med stödstrumpor för att minska risken för svullna ben och blodproppar i benen. Många använder även stödstrumpor i vid träning t.ex löpning, styrketräning m.m  för bättre effekt.

Stödstrumpor finns i en mängd olika material som bomull, bambu, nylon. Bomull säljer klart bäst men många har börjat använda bambu som har blivit mycket populärt inom stödstrumpor och underkläder. Fördelen med bambu är att materialet är silkeslent och upplevs svalare än bomull.

Hur länge har man stödstrumpor på sig?

Stödstrumpor kan man på sig hela dagen så länge det känns bra. Om man känner ett obehag bör man ta av sig dem och prova en annan modell av stödstrumpa.Om du vill använda stödstrumpor när du skall sova är det bra om du rådfråga läkare. Under senaste åren har det blivit populärt med stödstrumpor med motiv t.ex kakor, ränder m.m Vi har kända varumärken som Zent, Doctor recommends, Medisox och Mysocks. 

Kan man använda stödstrumpor om man är gravid?

Ja, stödstrumpor eller kompressionsstrumpor ger ett jämnt tryck och underlättar cirkulationen i ben om man är gravid och har svullna ben. Stödstrumpor brukar minska problem med svullna ben. 

Läs mer

Storlek skor

Färg

Varumärke

Material:

Storlek skor
Färg
Varumärke
Material:

Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor?

Kompressionsstrumpor, som även brukar nämnas vid namn stödstrumpor, finns i flera klasser. För en klass 1 strumpa gäller:

Ankeltryck         15-21mmHg

Vadtryck            12-17mmHg (eller 80% av ankelns tryck)

Tryck strumpkant 8-11mmHg (eller 50% av ankelns tryck)

Att strumpans tryck avtar upp mot knät kallas att trycket är graderat och är den absolut viktigaste uppgiften för en stödstrumpa.

När en stödstrumpa har en CE-märkningen innebär det att den är registrerad hos Läkemedelsverket och att tillverkaren garanterar att dessa krav uppfylls.
Alla Medisox stödstrumpor med klass 1 är CE-märkta.

Stödstrumpor har väl dokumenterade goda egenskaper:

* Förbättrar blodcirkulationen i benen.

* Förebygger svullna ben/fötter och åderbråck.

* Reducerar risken för blodpropp. Extra viktigt att tänka på vid längre    flygresor.

* Förbättrar närings-/syre-utbytet till musklerna vilket i sin tur resulterar i    mindre stelhet och träningsverk.

* För dig som är gravid är det extra viktigt att använda stödstrumpor -  förebygger framtida besvär/åderbråck.

* Har du ett stillasittande/-stående arbete där vadmusklerna inte är tillräckligt   aktiva så underlättar stödstrumporna blodcirkulationen och benen känns  "piggare och lättare" efter arbetsdagen.

 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen