•  Betala enkelt med Swish
 •  365 dagars öppet köp
 •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år
 •  Snabba leveranser

Simglasögon barn

Simglasögon för barn är ett roligt och praktiskt redskap i vattnet. Inte nog med att de skyddar ögonen mot klor och saltvatten, de främjar även lek och dykträning. Simglasögon för barn finns i flera olika färger och former, låt ditt barn hitta just sin favoritfärg eller välj ett mönster som passar badkläderna!  

Simglasögon som barn i alla åldrar uppskattar 

Simglasögon för barn finns i flera storlekar med storleksanpassade funktioner som gör att glasögonen sitter ordentligt och skönt på plats. Till exempel finns där alltid en mjuk silikonlist runt linserna som håller vattnet borta och som gör att glasögonen inte skaver. I de flesta varianter finns det även reglerbara näsbryggor inbyggda i simglasögonen så att de lättare går att anpassa efter barnets ansiktsform.  

Det finns flera modeller och färger, till exempel har vi både de klassiska glasögonen som sluter sig precis runt ögat och de lite större simglasögonen som även kallas simmasker. Dessa täcker en större yta runt ögonen och är extra omtyckta av barn som har svårt att hålla de mindre glasögonen på plats. Vi på Simbutiken kan stolt säga att vi har Sveriges största sortiment av simglasögon!  

Simglasögon som barn kan utforska med 

Simglasögon barn kan utforska havets botten med hittar du här hos oss. Många barn tycker att det är spännande att utforska vad som finns i vattnet. Med ett par simglasögon öppnar sig en helt ny värld under vattnet. Plötsligt finns det allt från små krabbor, fiskar, sjöjungfrur eller små hajar att titta på till skattjakt efter vackra snäckor och stenar. Simglasögon gör helt enkelt upplevelsen under vattnet ännu mer speciell. 

Funktionella simglasögon 

Idag finns det många olika funktioner inbyggda i simglasögon för barn. En extremt bra funktion är simglasögon med optiska linser för barn. De optiska linserna kan anpassas efter barnets synnedsättning. För barnet som tävlingssimmar och behöver ett par simglasögon som sitter fast ordentligt och som har böjda linser med spegelbehandling finns det också tillgängliga alternativ. Andra smarta funktioner är imskyddsbehandling och UV- behandling. Imskyddet gör att simglasögonen inte immar igen när barnet simmar. Man ska aldrig röra eller gnugga insidan av linserna med händerna så en imskyddsbehandling är väldigt praktisk. Med hjälp av UV- behandlingen skyddas barnets ögon från solen som blänker i havet. 

Bra kvalitet på simglasögon för barn är ett måste när man ska dyka eller gå på äventyr under vattnet. Glasögonen ska klara av yttre påfrestningar som salt och klor samt vara tillverkade av silikon och gummi som inte stelnar och smular. Därför samarbetar vi bara med kvalitetsvarumärken som: 

 • Strooem  

 • Aquarapid  

 • Adidas 

 • Lane4  

 • Zoggs  

 • Aqua sphere  

 • Soak  

 • Speedo  

 • Nike  

 • TYR 

För att du ska känna dig extra trygg med att köpa simglasögon för barn av oss erbjuder vi 365 dagars öppet köp. För att simglasögonen ska hålla längre rekommenderar vi att du alltid sköljer av glasögonen med vanligt vatten efter användning och låter dem lufttorka. Klor och salt kan försämra linsens och gummits kvalitet om det inte avlägsnas efter de kommit i kontakt med dessa ämnen. Förvara alltid dina simglasögon för barn i ett glasögonfodral mellan användningarna för att undvika repor och sprickor.

Läs mer om Simglasögon barn

Ålder

Färg

Varumärke

Ålder
Färg
Varumärke

 

Läs mer om Simglasögon barn

Produkten har blivit tillagd i varukorgen