•  Betala enkelt med Swish
  •  365 dagars öppet köp
  •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år
  •  Snabba leveranser

Armpuffar barn

Armpuffar barn kan känna sig trygga och säkra i är A och O för att barn ska kunna hålla sig aktiva på ett säkert sätt i vattnet. Armpuffar håller uppe barnet men erbjuder samtidigt full rörelsefrihet. Med armpuffar kan barn leka fritt i vattnet utan att behöva oroa sig för att sjunka och du som förälder kan känna dig lite tryggare.  

Armpuffar som barn är säkra i 

Armpuffar barn kan flyta säkert i är en viktig del i barnets badutrustning. Ett sunt säkerhetstänk kring barn och vatten är jätteviktigt och kan rädda liv. Varje år händer det olyckor i vattnet och därför ska man alltid vidta säkerhetsåtgärder så långt det går. Armpuffar håller barnet flytande ovanför vattnet och du slipper att hålla i barnet hela tiden vilket gör det lättare att leka och busa. Viktigt är dock att ALDRIG lämna ditt barn obevakat i vattnet även om barnet har armpuffar. 

Armpuffar som barn lär sig simma med 

Armpuffar barn är ett utmärkt redskap när barnet ska lära sig simma. Innan barnet har lärt sig simma helt kan det uppleva en viss osäkerhet i vattnet och processen att faktiskt lära sig simma kan ibland bli ganska traumatisk med kallsupar och känslan av att sjunka. Med hjälp av armpuffar kan barnet lättare lära sig simma eftersom han eller hon kan våga slappna av på ett annat sätt än utan armpuffar. 

Olika modeller av armpuffar barn 

Det finns flera olika typer av armpuffar barn och vilka man väljer är helt beroende på egen smak, barnets vikt och ålder samt bekvämlighet. Vi har ett brett sortiment av puffar i olika färger och mönster. De tre vanligaste armpuffarna är: 

  1. Klassiska armpuffar barn 

De klassiska armpuffarna är triangelformade och helt uppblåsbara. Du trär helt enkelt på de tomma armpuffarna och blåser upp dem kring barnets arm. En klar fördel med dessa är att de inte tar någon plats i badväskan när de är tömda på luft. Denna modell är plan under armen och ger ingen extra flytkraft där. Flytkraften sitter på toppen. 

  1. Armpuffar i plastat skumgummi 

Armpuffarna imed dubbla lager plast och en  skumgummi kärna är delvis uppblåsbara men håller även upp barnet med inplastat skumgummi. De här är runda istället för triangelformad och är ofta mycket omtyckta på grund av sin passform och komfort. Det mjuka skumgummit sluter sig tryggt och mjukt runt armen. Då armen är centrerat i armkudden ger den flytkraft även under armen.  

  1. Delbara puffar/Armringar 

Delbara punkteringssäkra armpuffar/armringar är tillverkade av kompakt, mjukt EVA foam. Du blåser alltså inte upp dem och det går heller inte att punktera dem. När du sätter på den här typen av armpuff på barnet så delar du den och trär i barnets arm så högt upp mot skulderpartiet som möjligt. En annan fördel med delbara armpuffar är att de är mer hygieniska. De flesta badringarna kommer med två diskar så att du lättare kan reglera flytförmågan efter barnets vikt. 

Armpuffar barn kan känna sig trygga och bekväma i 

Armpuffar barn hittar du i flera olika storlekar. Du väljer armpuff efter barnets vikt och ålder. Det finns även armpuffar för vuxna som inte kan simma, dessa kallas oftast för armpuffar 12+. När du köper armpuffar barn ska du alltid se efter att puffarna är anpassade efter just ditt barn. Är du osäker får du gärna komma till vår butik eller höra av dig till kundtjänst så kan vi hjälpa dig! 

 

Läs alltid instruktionerna för armpuffar barn innan du låter barnet använda dem! 

Annika tipsar om olika modeller av armpuffar.

Läs mer om Armpuffar barn

Ålder

Färg

Varumärke

Ålder
Färg
Varumärke
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen