•  Betala enkelt med Swish
 •  365 dagars öppet köp
 •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år
 •  Snabba leveranser

Baddräkter dam

Baddräkter dam för dig som älskar att bada och simma finns hos oss. Vi har ett stort utbud av baddräkt dam året om. Det kan ibland vara svårt att få tag i snygga baddräkter under årets kalla månader vilket är väldigt opraktiskt för dig som gärna kallbadar, badar utomlands, på badhus eller i badtunnan. Många kvinnor föredrar dessutom att ha flera olika baddräkter för dam att välja på beroende på situation, sällskap och om man ska bada i klor eller i saltvatten. 

Baddräkter dam - Vilken ska man välja? 

I kategorin baddräkt dam finns det många olika modeller och färger att välja mellan. Vi har både neutrala och eleganta modeller för dig som vill klä dig lite mer subtilt och många alternativ för dig som vill sticka ut lite med färger och mönster. Naturligtvis är den egna smaken alltid den absolut viktigaste faktorn när det gäller baddräkter dam. 

Alla kvinnor är dessutom olika både till form, stil och kultur och därför är vi extra stolta över att vi har ett så brett sortiment. Hos oss hittar du allt från snygga baddräkter för kvinnor upp till storlek 60 till heltäckande modeller, så kallade burkinis. 

Tips till dig som ska välja baddräkt dam 

 1. För dig som är väldigt aktiv i vattnet rekommenderar vi baddräkter dam som har en lägre benskärning och som har breda och reglerbara axelband. Denna typ av baddräkt ger dig ett bättre stöd och håller sig bra på plats, samt sluter sig runt kroppen på ett bekvämt och komfortabelt sätt utan att skava. Dessa modeller passar perfekt för dig som motionssimmar, tränar vattengympa eller tävlar i simning. Vet du med dig att du kommer spendera den mesta tiden i klorvatten rekommenderar vi dig att välja en baddräkt som är tillverkad i 100% polyester. Det materialet tål kloret mycket bättre och du kan använda din baddräkt under flera år utan att den blir genomskinlig eller slapp. 

 2. För dig som helst bara vill ligga i solstolen finns det jättefina alternativ med tunna axelband och hög benskärning som gör att solen kan komma åt en större del av kroppen. Om du föredrar att bara sola och ta dig några dopp i havet kan du välja fritt i hela vårt sortiment av baddräkter dam. Alla våra baddräkter tål sol och saltvatten. 

 3. Ska du plaska runt med barnen på äventyrslandet? Då behöver du praktiska, lediga och bekväma baddräkter som håller allt på plats så att du helt kan fokusera på att ha en rolig stund med skoj och lek. 

 4. Vill du kunna kombinera sommarklänning och baddräkt för dam? Kolla in våra baddräkter dam med kjol! Dessa är både eleganta och lite mer täckande. En perfekt lösning för besök i poolbaren eller att ha på sig under strandpromenaden.       

 

Baddräkt dam med krav på god kvalitet 

Det är viktigt att dina baddräkter för dam sitter bra och är av god kvalitet. En baddräkt ska inte bara hålla för solstolen, den ska även klara av aktiva lekar och simning i både saltvatten och klor. Dessutom behöver den klara både vattenrutschbanor och andra vilda lekar och strandsporter. Simbutiken säljer därför endast baddräkter dam från kvalitetsmärken så som: 

 • Aquarapid 

 • Soak 

 • Speedo 

 • Trofé 

 • Damella 

 • Nike 

 • WIKI 

 • Zoggs 

 • Arena 

 • Lane 4 

 • Abecita 

För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp av baddräkter dam erbjuder vi 365 dagars öppet köp. Välkommen! 

 

Läs mer om Baddräkter dam

Dam storlek

Barn storlek

Färg

Varumärke

Benskärning

Dam storlek
Barn storlek
Färg
Varumärke
Benskärning

 Skötselråd baddräkter dam


 Skölj ur dina baddräkt efter att du simmat, Ha på dig baddräkten i duschen.
 Skölj av igen i kallt vatten efter duschen.
 Häng på tork i skugga eller inomhus.
 Om du simmat i öppet vatten, se till att avlägsna sand och smuts.
 Var försiktig i varma pooler och Spa, dessa har ofta extra kemikalier som kan förkorta livslängden på din baddräkt.
 Solskyddskräm kan missfärga, så var försiktig när du appliceras och undvik att få på din baddräkt.


 Undvik att låta din baddräkt ligga inrullad i en handduk efter användning. Detta ger kloret mer tid i materialet och gör att bakterier kan växa. Tänkt på att vassa föremål och skrovliga kakelplattor ner noppor i tyget dom du sitter på golvet.
Tvätta inte dn baddräkt i i tvättmaskinen. Tvättmaskiner och tvättmedel kan vara väldigt tuffa och skada din baddräkt även efter en tvätt.
 Stryk aldrig din baddräkt med strykjärn så detta kan göra att materialet löser upp sig - om du vill bli av med skrynklor, skölj i vatten så faller vecken ut.
 Använd aldrig klorblekning även om din baddräkt är klorresistent. Klortåligt/klorresistent innebär inte att det är totalt moståndskraftigt mot industriklor.

För dig som simmar ofta i klorvatten rekommenderar vi en baddräkt i 100% polyester som är klortålig.

 

Materialkunskap:


Polyamid/elastan


Alla baddräkter innehållandes polyamid eller elastan(nylon/lycra) har en begränsad tålighet mot klorerat vatten och behöver extra skötsel. Detta material innehåller små smala gummitrådar som går ut sig med tiden. Man kan säga att materialet i baddräkten töjer på sig c,a ½-1 storlek. Gummitrådarna går ut sig. Till slut går gummitrådarna av och plagget blir nätit och genomskinligt. Många väljer detta material i baddräkten för att det är mjuk/skönt och följer kroppen bra. För att förlänga livslängden i din baddräkt bör du skölj av din baddräkt så fort som möjligt efter anvädning. Häng i skuggan, avlägsna sand och smuts. Solskydd kan missfärga tyget. Vrid aldrig tyget, krama ur vattnet. 

Polyester


Alla material innehållandes polyester är klortåliga. De bibehåll färgen/formen i din baddräkt och passar mycket bra för simning ofta. Materialet töjer på sig c,a 3-4 mm. Detta material rekommenderar vi dig som simmar/vattentränar och badar SPA bad i klorerade vatten. Detta material är lite stelare jämfört med polyamid/elastanet och följer inte kroppen lika bra. Polyestermaterialet är något känsligare för skrovliga ytor och kan lätt bli noppiga om man går emot något skrovligt. Sköj ur din baddräkt efter att du har simmat så luktar det mindre klor. 

- Undvik att låta din baddräkt ligga inlindade i en blöt handduk
- Stryk aldrig din baddräkt
- Om du vill tvätta din baddräkt rekommenderar vi handtvätt
- Solskyddskrämer kan ge missfärgningar
 

 

Läs mer om Baddräkter dam
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen