•  Fri frakt över 899 kr
  •  Snabba leveranser 
  •  365 dagars öppet köp
  •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år

Baddräkter dam

VI har stort sortiment av baddräkter dam året om i våran simbutik i Uppsala och online.

Hos oss hittar du baddräkter till simträning/simtävling/vattengympa och stranden. Sortimentet av baddräkter är stort och modellerna många, Idag finns baddräkter med många olika funktioner så som stöd för bysten/reglerbara axelband/tyg i shape up material som håller in. För dig som behöver en extra lång baddräkt finns modeller med reglerbara axelband eller tunna axelband. Dessa modeller känns friare och trycker inte lika mycket på axlarna. För dig som önskar en baddräkt med låg benskärning ha vi många bra modeller. Under de senste åren har baddräkter med ben blivit populära och de passar till all slags vattenaktivitet. För dig som simmar ofta i klorvatten rekommenderar vi en baddräkt i 100% polyester som är kloråtlig. Den bibehåller både färgen och formen i många år. Är du däremot någon gång i bland i simhallen eller badstranden spelar tyget mindre roll och du kan fritt välja mellan de olika baddräkterna.

Hos oss hittar du alltid ett stort utbud av olika varumärken som t.ex. Speedo, Adidas, Lane 4, Aquarapid, Soak, Trofé, Abecita, Head och Tyr. Vi har angett våra storlekar till dam i Svenska Storlekar, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58 och 60. Vi har stort eget lager med snabba leveranser när du handlar online. Vi har även butik i Uppsala, Fyrishovs foajé där du enkelt kan handla i butik och prova. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du undrar något över baddräkter till dam. Lycka till med vattenträningen i din nya baddräkt.

 

Läs mer

storlek

Storlek

Storlek barn

Färg

Varumärke

Benskärning

storlek
Storlek
Storlek barn
Färg
Varumärke
Benskärning

 Skötselråd baddräkter

 


 Skölj ur dina baddräkt efter att du simmat, Ha på dig baddräkten i duschen.
 Skölj av igen i kallt vatten efter duschen.
 Häng på tork i skugga eller inomhus.
 Om du simmat i öppet vatten, se till att avlägsna sand och smuts.
 Var försiktig i varma pooler och Spa, dessa har ofta extra kemikalier som kan förkorta livslängden på din baddräkt.
 Solskyddskräm kan missfärga, så var försiktig när du appliceras och undvik att få på din baddräkt.


 Undvik att låta din baddräkt ligga inrullad i en handduk efter användning. Detta ger kloret mer tid i materialet och gör att bakterier kan växa. Tänkt på att vassa föremål och skrovliga kakelplattor ner noppor i tyget dom du sitter på golvet.
Tvätta inte dn baddräkt i i tvättmaskinen. Tvättmaskiner och tvättmedel kan vara väldigt tuffa och skada din baddräkt även efter en tvätt.
 Stryk aldrig din baddräkt med strykjärn så detta kan göra att materialet löser upp sig - om du vill bli av med skrynklor, skölj i vatten så faller vecken ut.
 Använd aldrig klorblekning även om din baddräkt är klorresistent. Klortåligt/klorresistent innebär inte att det är totalt moståndskraftigt mot industriklor.

För dig som simmar ofta i klorvatten rekommenderar vi en baddräkt i 100% polyester som är klortålig.

 

Materialkunskap:


Polyamid/elastan


Alla baddräkter innehållandes polyamid eller elastan(nylon/lycra) har en begränsad tålighet mot klorerat vatten och behöver extra skötsel. Detta material innehåller små smala gummitrådar som går ut sig med tiden. Man kan säga att materialet i baddräkten töjer på sig c,a ½-1 storlek. Gummitrådarna går ut sig. Till slut går gummitrådarna av och plagget blir nätit och genomskinligt. Många väljer detta material i baddräkten för att det är mjuk/skönt och följer kroppen bra. För att förlänga livslängden i din baddräkt bör du skölj av din baddräkt så fort som möjligt efter anvädning. Häng i skuggan, avlägsna sand och smuts. Solskydd kan missfärga tyget. Vrid aldrig tyget, krama ur vattnet. 

Polyester


Alla material innehållandes polyester är klortåliga. De bibehåll färgen/formen i din baddräkt och passar mycket bra för simning ofta. Materialet töjer på sig c,a 3-4 mm. Detta material rekommenderar vi dig som simmar/vattentränar och badar SPA bad i klorerade vatten. Detta material är lite stelare jämfört med polyamid/elastanet och följer inte kroppen lika bra. Polyestermaterialet är något känsligare för skrovliga ytor och kan lätt bli noppiga om man går emot något skrovligt. Sköj ur din baddräkt efter att du har simmat så luktar det mindre klor. 

- Undvik att låta din baddräkt ligga inlindade i en blöt handduk
- Stryk aldrig din baddräkt
- Om du vill tvätta din baddräkt rekommenderar vi handtvätt
- Solskyddskrämer kan ge missfärgningar
 

 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen