•  Betala enkelt med Swish
  •  365 dagars öppet köp
  •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år
  •  Snabba leveranser

Öronproppar

Öronproppar 

Öronproppar som skyddar mot vatten är bra att ha om man tycker det är obehagligt att få vatten i öronen. De skyddar dina öron från att få vatten ner i hörselgångarna och från störande ljud. Vatten i hörselgångarna kan ge dig obehag eftersom det slår lock för öronen och det kan även leda till smärta och infektioner. Genom att sluta ett skydd med hjälp av proppar över hörselgångarna kan du förebygga både obehag, nedsatt hörsel och infektionssjukdomar. 

Öronproppar - hur sätter man egentligen i dem? 

Öronproppar är ett fantastiskt hjälpmedel om de används på rätt sätt men många känner sig osäkra på hur de egentligen ska sättas i. Hur sätter man då i öronproppar på bästa sätt? När du använder proppar är det inte meningen att de ska tryckas långt in i hörselgången, de ska snarare fungera som ett slutande lock över den.  

 

När du ska ska sätta in öronpropparna gör du detta på bästa sätt genom att först räta ut hörselgången. Detta kan du göra genom att dra ditt öra uppåt och sedan utåt. Beroende på modell kan du därefter vrida, vicka eller försiktigt föra in dina proppar tills de sitter ordentligt på plats. Gör på samma sätt när du ska ta ut dem. 

Olika modeller av öronproppar 

Öronproppar finns i flera olika modeller. Välj själv vilken typ som passar just dina öron. 

  • Julgransformade 

Dessa ser ut som en julgran på så vis att delen som ska in i örat har två eller tre olika utbuktningar som blockerar vatten. Julgransmodellen applicerar du lättast genom att försiktigt vrida in dem i örat. 

  • Formbara öronproppar av vax 

Formbara öronproppar är ett perfekt alternativ för dig som känner att färdiggjutna proppar inte riktigt passar dina öron. Formbara proppar av vax är dessutom den absolut bästa lösningen om du ska använda dig av en badmössa. Eftersom pluppen inte sticker ut riskerar de inte att fastna i mössan och dras ut. Gör såhär: Sätt in pluppen i örat och tryck tills vaxet format och fäst sig ordentligt över ingången. 

  • Ergonomiska öronproppar 

Ergonomiska öronproppar har en unik utformning för att passa alla öron utan att man ska behöva trycka in dem så djupt i örat. Det finns flera olika utformningar på den här typen av simproppar men kontentan är att de ska sitta komfortabelt och tryggt i örat. Dessa har en ihålig stav i sig som fortfarande släpper in en del ljud, vilket är praktiskt om du behöver lyssna till instruktioner eller prata med någon. 

  • Konformade öronproppar 

Den här modellen är konformad och skyddar öronen mot vatten samtidigt som de är lätta att sätta in. 

Öronproppar - skötselråd 

För att dina öronproppar ska hålla länge och förbli fräscha finns det några saker du kan tänka på: 

  • Förvara dem alltid i en separat ask. 

  • Skölj alltid av och avlägsna smuts och öronvax från dina proppar efter varje användning, använd ljummet vatten och mild tvål. 

  • Se till att de har torkat ordentligt innan du lägger tillbaka dem i asken eller sätter in dem i öronen. 

Läs mer om Öronproppar

Varumärke

Varumärke

Produkten har blivit tillagd i varukorgen