•  Betala enkelt med Swish
  •  365 dagars öppet köp
  •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år
  •  Snabba leveranser

Köpvillkor:

Leverans:

Leverans ca. 1-4 arbetsdagar. Under högsäsong kan leveranstiden vara längre. Vi reserverar oss för fraktförsening. Vi har ingen möjlighet att påverka frakten då vi köper tjänsten av fraktbolag. Du har alltid rätt att häva köpet om du inte godkänner en eventuell förlängd leveranstid. Vi skickar endast en leverans. Är någon produkt restnoterad så väntar vi in alla produkter innan leverans. 

När orden är packad får du automatiskt ett mail på din order, där din faktura/kvitto bifogas.

Obs! Kontrollera alltid produkterna efter leverans för att säkerställa att inte varorna har tagit skada under transporten.

Om paketet skulle vara trasigt ansvarar du själv för att reklamation sker till Scenker/posten.

Detta skall göras inom 7 dagar från att du hämtade förändelsen.

Frakt privatperson:

0-899 kr 29-49 kr. Vid beställning över 899 kr fraktfritt med brev/paket.

Företagsfrakt:

Företagspaket kostar minst 195kr med Schenker. Skickas till företag och måste finnas någon på plats mellan kl. 8-16.
Är ingen på plats och tar emot paketet så debiteras kunden efteråt priset det som Schenker debiterar Simbutiken.se.

På vald produkt se du lagerstatus. Finns produkten i lager så kan den skickas omgående. I vissa fall kan lagret diffa om så är fallet kontaktar vi dig. Viktigt är att du kontrollerar alla dina uppgifter i kassan så att allt är korrekt ifyllt. Vi måste kunna nå dig per telefon och mail om det skulle vara något med din leverans. 

Kontrollera att rätt uppgifter är ifyllda. Vid felaktig adress eller om kunden inte hämtat ut sitt paket hos ombudet skickas paketet åter till Simbutiken efter att ha legat hos ombudet i 7 dagar  och kunden debiteras då med 150:-. Det kan löna sig att hämta ut paketet och skicka det åter till oss istället för att låta det ligga kvar hos ombudet.

Produkter som är skrymmande skickas som paket. En extra avgift för dessa skrymmande produkter är 20 kr. Frakten kommer att kosta 49 kr. Ordervärde över 899kr bjuder vi på skrymmande avgiften.

Paket privatperson:

När paketet packas skickas ett automatiskt mail ut med kollinr. Via kollinummret kan ni följa paketet på Schenkers/Postens hemsida. Paketet läses först in när det har kommit till Stockholm. Brukar vara vid 19-tiden på kvällen, samma dag som paketet hämtas från oss. När paketet har kommit till ombud skickas ett sms ut till mobilnummret som ni har angivit. Kunden skall vid uthämtandet av paketet kunna uppvisa giltig legitimation. Paketet skickas åter till oss efter 7 dagar. Sms avisering sker endast till svenskt mobilnr. Har paketet försvunnit så kontaktar ni oss och vi gör en reklamation på paketet. Har fraktbolaget inte hittat paketet, så skickar vi ut nya produkter efter 7 arbetsdagar från att vi tog emot reklamationen från kunden.

Företagspaket Schenker:

Pris för denna fraktmetod är 195 kr oavsett ordersumma. Ett enkelt och bekvämt sätt att få produkterna direkt till företaget på. Viktigt att det finns någon som kan ta emot paketet mellan klockan 8-16 vardagar. Är det inte någon som kan ta emot paketet blir det en extra avgift som debiters i efterhand. Extrakostnaden är vad Schenker debiterar Simbutiken.se för flera utkörningar.

Outlöst paket: Outlöst paket debiteras 150 kr. 
Vi debiterar en avgift på 150 SEK för försändelser som inte hämtas ut inom angiven tid. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, retur samt hantering.

Makulering av beställning:
Vi debiterar en avgift på 25 kr eller 2% av köpebeloppet.

 

Betalning:

Svea Checkout erbjuder nedanstående 6 alternativ

Faktura 14 dagar. Fakturan mailas till kunden. Du kan också logga in på svea för att se status.

Faktura delbetalning.

Svea konto

Kort Mastercard och Visa

Direktbetalning

Swich

Företag faktura:

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Fortnox. För att handla mot faktura måste du ange fakturaadress, leveransadress, organisationsnummer, GLN nummer samt referensnr. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av simbutiken.se överlåtna till Fortnox. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar. Fakturan mailas från Fortnox. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. 

Om du som företag/skolor/kommuner/hotell behöver hjälp med att lägga in fakturan manuellt handlägger vi endast ordrar över 1500 kr. 
Ny kund behöver fylla i länken nedan:

Faktura uppgifter

Öppet köp företag:

Öppet köp gäller 10 dagar. Efter 14 dagar görs fakturan. 

Returen skickas till: 

Simbutiken
Skäggesta 201
75592 Uppsala

Öppet köp privatperson:

Vill du nyttja din returrätt/öppet köp kan detta göras inom 365 dagar från att du mottagit ditt paket. Detta gäller även badkläder och REA varor. Varorna måste vara oanvända och returneras i originalförpackning och med alla etiketter på. Badkläder kan provas med underkläder på och retuneras om alla etiketter sitter kvar. 

Varan bör förpackas väl, transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen. Om paketet hanteras på annat sätt än att det lämnas i på ombudet kommer det att utgå en extra avgift som debiteras kunden.

På hemsidan kan du köpa returfrakt.

1. Handla returen på simbutikens hemsida.

2. Vi kommer att maila ut etiketten till dig inom 1-2 arbetsdagar.

3. Skriv ut etiketten på din skrivare och tejpa den på försändelsen.

4. Lämna in den till ditt ombud.

5. Om några dagar får vi din retur och när returen är godkänd, skickar vi ett mail till dig.

Tänk på!

- Packa produkterna med tåligt emballage.

- Du ansvarar för att produkten inte skadas i leveransen.

- Du behöver kunna skriva ut på en skrivare.

 

All kontakt vid retur/ångerrätt sker mellan beställaren(personen på beställningen) och Simbutiken.

Steg för steg Returer/Ångerrätt

1. Packa varan väl, du kan använda samma plastpåse/kartong som ordern kom i eller använda egen förpackning.

2. Bifoga returbladet som följde med leveransen. Kan laddas ner här.

3. Frankera försändelsen och lämna in hos ett ombud, tänk på att du ansvarar för returförsändelsen.

Returen skickas till: 

Simbutiken
Skäggesta 201
75592 Uppsala

Vi hanterar returer varje dag, När vi mottagit din retur meddelar vi svea informationen. Detta innebär att varan kommit åter och att beloppet har krediterats. Du kan själv logga in  på sveas hemsida för att se status på din faktura. Vi hämtar inte ut några returer på ombud.

Har du betalat med kort/direktbetalning återsätts pengarna inom 15 bankdagar, 

Har du valt faktura, dras beloppet på kreditfakturan av från ordinarie fakturan och du betalar endast mellanskillnaden på de produkter du behållit. Du får ingen ny faktura utan betalar endast för de produkter du behållit. 

Har du valt förskottsbetalning, behöver vi dina bankuppgifter för att kunna återsätta pengarna.

Om du valt faktura från Svea är betaltiden 14 dagar, du ansvarar själv för din faktura.

Byte

Då vi inte tillämpar byte lägger du själv en ny beställning på hemsidan.

Reklamation:

En konsument  har enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år från köpet, dock inom skälig tid (minst två månader) från att ett fel upptäckts. Kontakta oss före reklamation för en snabb hantering av ärendet. Uppge ditt namn, ordernummer samt vilken vara det gäller, bifoga film eller bilder på problemet. Vi står inte för returfrakten om du skickar tillbaka varan själv utan att ha kontaktas oss innan. Om varan inte bedöms som en reklamation står kunden för returfrakten och frakten åter till kunden. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

All kontakt vid reklamationsfrågor sker mellan beställaren(personen på beställningen) och Simbutiken.

Reklamationsformulär

Tänk på att de flesta produkterna vi säljer vänder sig till privatpersoner. Vill du använda någon produkt i komersiellt syfte/arbetskläder ber vi dig kontakta oss för rådgivning.

Personuppgifter:

I samband med din beställning samlar vi in vissa personuppgift för att kunna hantera ordrar och ge bra service till våra kunder.

Vid beställning samlar vi in namn, adress, postnummer, ort, telefonnummer, Ip-adress, e-post adress och/ev. person nummer om man beställer mot faktura.

Vi samlar in och lagrar personuppgifter för att kunna uppfylla avtal gentemot våra kunder.

Dessutom lagras personuppgifter i vårat faktureringsprogram.

Personuppgifter lagras på kundkortet och på order som läggs i butiken. Om ni väljer att få e-postutskick lagras er mailadress i en e-postlista. Vi skickar inte ut nyhetsbrev mer en gång/månad där kan man enkelt kan avregistrera sig för nyhetsbrevet.

Den tekniska lösningen som vår butik vilar på uppfyller GDPR (General Data Protection Regulation)krav både när det gäller säkerhet och uppfyller den registrerades rättigheter.

Våra leverantörer tillhandahåller även ett avtal där dom förbinder sig att uppfylla kraven GDPR ställer. Kundens uppgifter samlas in i två olika register, nätbutiken och i vårat faktureringssystem.

Vi sparar personuppgifter så länge som det är nödvändigt och därefter raderas de.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

Simbutiken

Skäggesta 201

75592 UPPSALA

 

Vid köp av våtdräkt

Om du som kund orsakar revor/hål eller skador på våtdräkten omfattas den inte av öppet köp eller returrätt. Använd medföljande handskar när du provar våtdräkten.

Här kan du läsa mer om distans- och hemförsäljningslagen som vi tilllämpar: Obs! Kolla alltid produkterna efter leverans för att säkerställa att inte varorna har tagit skada under transporten. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella skriv/text-fel samt att bilderna kan ge olika färgnyanser i olika datorer.

Villkoren gäller för svenska beställningar.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen