•  Betala enkelt med Swish
  •  365 dagars öppet köp
  •  Fysisk butik i Uppsala, öppet 365 dagar/år
  •  Snabba leveranser

Stödstrumpor/kompressionsstrumpor

FÖR DIN HÄLSA OCH FÖR DIN EGEN PERSONLIGA STIL.
 

Vår målsättning med sortimentet för The Doctor Recommends® är att ha ett sortiment av strumpor med de där extra funktionerna som täcker fler behov än vad vanliga strumpor klarar av. Namnet har sitt ursprung i att vi under årens lopp alltid samarbetat med ledande läkare och experter för att utveckla vårt sortiment.

Samtidigt är produkterna i hela serien framtagna för att passa för ALLA och ger användarna en riktigt komfortabel vardag – allt för en bättre fothälsa!

För att underlätta för dig som kund, har vi delat in sortimentet i fyra huvudgrup-per. De är tydligt uppmärkta med olika färgkoder och kompressionsstrumporna är tydligt indelade i respektive kompressionsklass på förpackningarna.

Kompressionsstrumpor. Här använder vi den senaste tekniken för att få den bästa graderade kompressionen och har samtidigt de roligaste och bäst mönstrade strumporna på marknaden!

Strumpor för diabetiker och alla med känsliga ben. Skräd-darsydda strumpor som både värmer foten, har lös toppresår och motverkar skav på tårna.

Strumpor med extra lös resår. Våra strumpor med lös resår sitter uppe utan att trycka. Perfekt för de som vill ha en socka som helt enkelt inte sitter åt.

Strumpor med halkskydd. Marknadens bästa anti-halk-skydd, för att undvika många onödiga olyckor!

 

Våra komprimerande strumpor är utvecklade för att öka blodcirkulationen i fot och ben. Det ökade trycket verkar förebyggande mot blodproppar och åderbråck. Strumpan motverkar också svullnad och är bekväm för trötta ben då den ger en skön massageeffekt. Även personer utan cirkulationsproblem har nytta av strumpan vid exempelvis flygresor eller långa dagar på jobb där man går och står mycket.

•Ökar blodcirkulationen i fot och ben

•Verkar förebyggande mot blodproppar och åderbråck

•Motverkar svullnad och ger skön massage-effekt

 

Strumpornas tre graderade kompressionszoner är uppbyggda enligt följande modell. Full kompression i zon 3 närmast ankeln och med avta-gande tryck i zon 2 över vaden och med ett mjukt insteg till toppresåren i zon 1.

Kompressionsstrumporna i The Doctor Recommends® serien har utvecklats i enlighet med Svensk Standard SS 872400:2012, som specificerar kraven och provningsmetoderna för tillverkningen av medicinska kompressionsstrumpor.

Samtliga modeller produceras på den senaste generationens stickmaskiner, med graderad kompression i tre steg, med väl utprovade förstärkningar i sulan för bästa slitstyrka och de finaste tåsömmarna, som är extremt tunna och ger en överlägsen komfort.

Vi är mycket noggranna med materialvalet för våra produkter. Bomullen som används är kammad, stabiliserad och merceriserad. I vissa modeller använder vi dessutom 100% ekologisk bomull. Bambun är vår egen LCA-certifierade LIFE WEAR® BAMBOO. Ullen kommer från Europa och är garanterat mulesingfri.

Strumporna är testade för allergier, irritation och sensibilisering enligt IS0 10993-5:2009 och ISO 10993-10:2010. Slittester är gjorda på Swerea IVF i Mölndal enligt SS-EN 13770-2002 och tvättester enligt SS-EN ISO 6330:2012. Samtliga strumpor är även Öko-Tex 100 certifierade

Denna text är information om varumärket The doctor recommends. Hos oss hittar du ett brett sortiment med snabba leveranser.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen